Paddenstoelen tips van Rob Chrispijn
Admin
/ Categorieën: Nature Talks

Paddenstoelen tips van Rob Chrispijn

Meer over paddenstoelen

Op www.allesoverpaddenstoelen.nl vind je alles over paddenstoelen en misschien het enige nadeel is, dat je ook echt alles over paddenstoelen kan vinden. De trefwoordenlijst bij het zoekbakje helpt vaak wel bij het navigeren.

Als je bijvoorbeeld daar ‘biotoop’ kiest kom je bij een overzicht van verschillende gebieden waar je goed paddenstoelen kan vinden. Als je bij verspreidingsatlas de groep paddenstoelen selecteert dan heb je rechtsboven in het menu een kopje dashboard waarbij je op verschillende manieren inzicht kan krijgen in de soortenrijkdom per atlashok; als je daar een beetje mee speelt, zie je vanzelf wat soortenrijke gebieden bij jou in de buurt zijn.

Het boekje van rob – Paddenstoelengeluk – is een echte aanrader voor als je een beetje spelenderwijs kennis wil maken met waar paddenstoelenonderzoek eigenlijk zoal over gaat.

Doe-tips: Jaar van de vliegenzwam

De #doetip gaat over vliegenzwammen. Bij de vereniging willen ze in beeld brengen hoe lang deze paddenstoelen eigenlijk doorgroeien en wat de relaties zijn met temperatuur. En dan helpt als heel veel mensen vliegenzwammen invoeren. Dat kan hier.

Info over de vliegenzwam staat hier, maar wat veel mensen niet weten is ook dat ons Sinterklaas- en kerstfeest van alles te maken heeft met de vliegenzwam. Dit is een aardige ingang, maar er is online heel veel meer te vinden over de heidense oorsprong, de relatie met rendieren, kadootjes in de schoorsteen en nog veel meer van onze hedendaagse rituelen.

Wie gelijk wat meer de diepte in wil kan de lezing van professor Kuyper over stikstof en paddenstoelen terug luisteren en/of meedoen met de meetnetten of kartering 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vorig artikel Het is tijd voor natuurkwaliteit
Volgend artikel Interview met Kars Veling over vlinders
Printen
400
Back To Top