SuperUser Account
/ Categorieën: Reviews

Reviews

"Elke les leerde ik er weer van alles bij!"

"In 2021 volgde ik de voorloper van deze online cursus. Wekelijks gaf een expert over een soortengroep een interessante lezing over die soortengroep. Elke week was anders en elke week was om een andere reden interessant, leerzaam en leuk. Over sommige soortengroepen wist ik al best veel, over anderen weinig, maar elke les leerde ik er weer van alles bij! De sprekers zijn stuk voor stuk gedreven natuurkenners die met veel liefde voor de natuur bevlogen verhalen vertellen. De levenscyclus van het oranjetipje zal me altijd blijven fascineren bijvoorbeeld. Een echte aanrader voor iedereen die wat meer over de Nederlandse natuur wil weten!"

Remi van Beekum

"Als je meer over de natuur wilt weten dan is deze cursus-reeks veldbiologie ontzettend leuk! Vanuit mijn onderzoek naar de verbeelding van historische planten- en insectenstudies (botanisch en entomologisch erfgoed) ontstond de behoefte naar meer kennis over de natuur in mijn eigen omgeving. Daarom ben ik in het voorjaar van 2020 begonnen met een basiscursus Flora cursus via Floron (zo leerzaam!). Kort daarna volgde ik deze reeks die breder van opzet is: over o.m. trekvogels, insecten en specifiek vlinders en bomen in de winter. Voor een gevarieerd publiek en niet alleen voor de beginner: ook met al wat kennis valt er genoeg te leren. Een cursus die uitnodigt om beter om je heen te kijken en zelf de natuur te gaan ontdekken. En dat kan al in je directe omgeving, bijvoorbeeld in de tuin. Het leuke is dat je zelf soorten gaat herkennen!

"Als je meer over de natuur wilt weten dan is deze cursus-reeks veldbiologie ontzettend leuk"

De verhalen worden verteld door enthousiaste sprekers met passie voor hun vak. Zoals over de wereld van de vlinders; de verscheidenheid in soorten, ieder met weer een eigen strategie om te overleven (en overwinteren), de metamorfose en de verbondenheid met de planten. En over (andere) insecten: bekijk ze maar eens goed: hoe mooi zijn ze uitgerust met allerlei handige ‘hulpmiddelen’. Het opent je de ogen voor de natuur en wat zit die prachtig in elkaar! Het helpt je de natuur te begrijpen, waarderen en respecteren. Wat mij betreft in deze tijd bijna een must voor jong (dierensporen herkennen, zo leuk om met kinderen te doen!) en oud. Hoe kun je immers goed voor iets zorgen als je het helemaal niet kent?"

Simone Smits - Step into Art – connected with nature

Vorig artikel Meetsoorten voor Basiskwaliteit Natuur
Volgend artikel Tips van Sander Turnhout
Printen
9465
Back To Top